Cargando Eventos

La proliferació de les espècies invasores representa una de les principals amenaces per a la biodiversitat a escala global. En aquest context, el comerç de plantes ornamentals ha emergit com un dels vectors més importants d’introducció d’espècies exòtiques invasores en nous ecosistemes. Entre aquestes espècies, la Kalanchoe ×houghtonii ha cridat l’atenció dels investigadors per la seva capacitat d’adaptació i dispersió ràpida en diversos ambients mediterranis.

Considerada un híbrid artificial originat a partir del creuament entre K. daigremontiana i K. tubiflora, la Kalanchoe ×houghtonii presenta una complexitat genètica notable, amb almenys quatre morfotips diferenciats. Mentre que dos d’aquests morfotips tenen un origen sintètic conegut, els altres dos podrien haver sorgit de manera natural a través del flux genètic entre poblacions simpàtriques dels progenitors.

Quines qüestions clau abordarem en aquesta presentació?

  • Capacitat invasora i diversitat genètica: Explorarem la relació entre la variabilitat genètica de la Kalanchoe ×houghtonii i la seva capacitat d’invadir i colonitzar nous hàbitats. Aquesta connexió ens permetrà comprendre millor els mecanismes que afavoreixen el seu èxit invasor.
  • Origen i evolució: Investigarem en profunditat l’origen i l’evolució dels diferents morfotips de Kalanchoe ×houghtonii, desxifrant els processos genètics i ambientals que han conduït a la seva diversificació.
  • Impacte ecològic: Avaluarem les conseqüències ecològiques de la invasió de la Kalanchoe ×houghtonii en els ecosistemes mediterranis, analitzant els seus efectes sobre la vegetació nativa, la fauna i els cicles biogeoquímics.
  • Eines citogenòmiques: Presentarem les darreres eines citogenòmiques que estem utilitzant per estudiar la Kalanchoe ×houghtonii. Aquestes eines ens permeten obtenir una visió més completa del genoma d’aquesta espècie i identificar els gens i les regions genòmiques associades a la seva capacitat invasora.

Per què és important estudiar la Kalanchoe ×houghtonii?

Comprendre els mecanismes que governen la invasió de la Kalanchoe ×houghtonii és crucial per desenvolupar estratègies efectives de gestió i control. A més, l’estudi d’aquesta espècie ens proporciona una valuosa oportunitat per aprofundir en els processos evolutius que donen lloc a l’emergència de noves espècies invasores.

Ponent: Joan Pere Pascual.

Detalles

Fecha:
11 diciembre
Hora:
19:00 - 21:00
Precio:
Free
Categoría del Evento:
Web:
https://www.meetup.com/es-ES/sopa-de-particulas/events/303284372/?eventorigin=group_upcoming_events

Organizador

Sopa de partículas
Teléfono
616182021
Correo electrónico
info@sopadeparticulas.com
Ver la web del Organizador

Local

Centre Cívic el Guinardó
Ronda del Guinardó, 113, 08041 Barcelona
Barcelona, Barcelona 08041 Espanya
+ Google Map
Teléfono
934503987
Ver la web del Local