Cargando Eventos
  • Este evento ha pasado.

A càrrec de Toni Bertólez Martínez, investigador predoctoral a l’Institut de Ciències del Cosmos de Barcelona i divulgador al canal “Del buit al tot”.

Fa més de mig segle que sabem que allà enfora alguna cosa no quadra. Durant els darrers segles hem construït unes lleis de la natura que descriuen la matèria coneguda amb una precisió mai assolida. Ara bé, quan intentem entendre la distribució i forma de les galàxies, el moviment de les estrelles o la llum més antiga de l’Univers; aquestes lleis es queden curtes. Si l’Univers no funciona com pensem que ho hauria de fer, ens estem perdent alguna cosa pel camí.
En aquesta xerrada, descobrirem la millor solució que ha trobat la ciència per resoldre totes aquestes incògnites: la hipòtesi de la matèria fosca. Una forma de matèria que no som capaços de veure i que, a través de la gravetat, ha dirigit secretament la història de l’Univers. Però com podem saber que hi és la matèria fosca? Per què encara no sabem del cert que existeix? Intentarem respondre aquesta pregunta des de la perspectiva de la cosmologia i la física de partícules. Descobrirem el passat, el present i el futur de la matèria fosca.

Detalles

Fecha:
2 noviembre, 2022
Hora:
19:00 - 21:00
Precio:
Free
Categoría del Evento:

Organizador

Sopa de partículas
Teléfono
616182021
Correo electrónico
info@sopadeparticulas.com
Ver la web del Organizador

Local

Centre Cívic el Guinardó
Ronda del Guinardó, 113, 08041 Barcelona
Barcelona, Barcelona 08041 Espanya
+ Google Map
Teléfono
934503987
Ver la web del Local